# 4: Vaxholmsleden, måndagen den 8:e juni 2009

Med AI avlämnad på Stockholms centralstation återupptog duon sitt arbete och kall. Dagens fjärde färja väntade i Vaxholm. Vaxholmsleden skulle nu till varje pris, obarmhärtigt och tveklöst, avverkas.

Då vi anlände badade Vaxholm i sol och vinden vattrade lätt sundets vatten. Alltså: utmärkta förutsättningar för en underbar färjetur. En färjetur som kom att visa sig inte vara rare i något som helst avseende, men som DO & OM brukar säga: "bättre en färja än ingen färja alls". Nu skulle det bli åka av...

Under den 6 minuter långa färden med färjan Castella mot Rindö var den mest minnesvärda upplevelsen, förutom det underbara soldäcket och utsikten som bjöds därifrån, Vaxholms fästning som passerades på babords sida. Kastellet, som i sin nuvarande form har stått där sedan 1863, är idag museum, men har tidigare försvarat Stockholms sjöfront vid två tillfällen.

Gamla stenhögar i all ära, men inget går upp emot gulmålad metall. 970 meter färjeled hade precis avverkats och nästa led var bara ett stenkast bort. Livet lekte.


// DO



"Castella" har plats för 50 personbilar och 398 passagerare. Här har hon just lämnat Vaxholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0